Inspirationsföreläsning: Broderimöten – En upptäcktsresa med nål och tråd.

I samband med öppningen av ansökan till vandringsutställningen Utvalt i Syd livesänds här en inspirationsföreläsning med Katarina Evans den 4 november kl 16.

Katarina Evans, mästare i konstsömnad och ena halvan av Studio Brieditis Evans, pratar om sitt möte med broderi, från de första trevande korsstygnen till att bli yrkesbrodös med mästarbrev. Sändningen leds av Maria Vieweg från Form/Design Center som är projektledare och ansvarig för Utvalt i Syd 2021.

Utvalt i Syd 2021 är en utställning som vill visa det hantverksdrivna skapandets spännvidd och utveckling inom dagens formområde: här inkluderas alla former och uttryck, från traditionella slöjd- och bruksföremål till det fria och konceptuella. Utvalt vill uppmuntra arbeten som förvaltar hantverkskunnandet men gärna överskrider traditionella gränser för uttryck och teknik.
Alla som arbetar med hantverksmässigt och konstnärligt formskapande i eget namn eller tillsammans med andra har möjlighet att söka. Läs mer här ››

Utställningen öppnar på Form/Design Center i Malmö den 16 juni 2021.

 

Katarina Evans

Katarina Evans är utbildad hemslöjdskonsulent på HV och har gesäll- och mästarbrev i konstsömnadsyrket. Hon har bl a arbetat som produktutvecklare inom textilindustrin och har som konsthantverkare arbetat med både egna projekt och projektsamarbeten. Sedan 2002 driver hon Studio Brieditis Evans tillsammans med Katarina Brieditis och de har gjort flera uppmärksammade hållbarhetsprojekt, bl a Do Redo och Re Rag Rug. På senare tid har de arbetat med gestaltningsuppdrag för bl a MUJI och författat häften till Hemslöjdens förlag. Evans är också lärare i formgivning och konstsömnad på Handarbetets vänners skola.

 

Utvalt i Syd

Utvalt i Syd arrangeras av Form/Design Center, Skånes Hemslöjdsförbund och KonsthantverkscentrumLäs mer om projektet här ››

 

Relaterat material

Utvalt i Syd: Utställningen – en mötesplats i förändring
Utvalt i Syd: Hantverk och skapande med möten i fokus